Κιµαδόπιτα
Κιµαδόπιτα
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 700γρ. κιµάς (µοσχαρίσιο ή µισό µοσχαρίσιο & µισό χοιρινό)
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 πράσινο µήλο σε µικρά κυβάκια
- 10 κ.σ. πουρές πατάτας
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. Worcestershire sauce
- 1 κ.σ. θυµάρι αποξηραµένο
- 1 κ.γ. µπούκοβο
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. µουστάρδα Dijon
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι Για τη σφολιάτα
- 10 κ.σ. τριµµένη γραβιέρα
- 1 κ.σ. σουσάµι
- ½ κ.σ. µαυροκούκι
- 1 αυγό χτυπηµένο µε 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τον κιµά ώστε να σπάσει. Όταν πάρει χρώµα προσθέτουµε το κρεµµύδι και το µήλο. Σοτάρουµε 5 λεπτά ακόµα.
Σβήνουµε µε το κρασί και όταν εξατµιστεί αποσύρουµε από τη φωτιά.
Ρίχνουµε στον κιµά την Worcestershire sauce, τη µουστάρδα, το θυµάρι, το µπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουµε τον πουρέ, τους 2 κρόκους, αλάτι και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά.
Σε ταψί µε λαδόκολλα απλώνουµε το ένα φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη γραβιέρα και απλώνουµε την γέµιση του κιµά.
Σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζουµε τα δύο φύλλα να ενωθούν.
Αλείφουµε την επιφάνεια της σφολιάτας µε το χτυπηµένο αυγό και πασπαλίζουµε µε το σουσάµι και το µαυροκούκι.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά περίπου.