Αρνάκι μαριναρισμένο με λαχανικά

Αρνάκι μαριναρισμένο με λαχανικά

Αρνάκι μαριναρισμένο με λαχανικά

Υλικά

    Υλικά για το αρνάκι
  • 1 κιλό αρνί σπάλα σε ρολό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κγ Πάπρικα καπνιστή
  • 2 κσ  μέλι 6 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κσ  ρίγανη ξερή
    Υλικά για την γάστρα
  • 600 γρ ώριμες τομάτες κομμένες στη μέση
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση
  • 2 καρότα κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο  κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • Κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 δαφνόφυλλα ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το αρνάκι και φτιάχνουμε μια πάστα με την οποία αλείφουμε το  αρνί.  Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί  για 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC .
Σε γάστρα τοποθετούμε το ρολό αρνί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε με την γάστρα σκεπασμένη για 1 ώρα.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα ώστε να ροδοκοκκινήσει.
Όταν λίγο κρυώσει το αρνάκι το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα  λαχανικά τα οποία  θα έχουν καραμελώσει..