Μύδια µε κόκκινο πέστο

Μύδια µε κόκκινο πέστο

Μύδια µε κόκκινο πέστο

Υλικά

Υλικά (για 2-4 άτοµα)

1 κιλό µύδια καθαρισµένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

λίγο µπούκοβο

6 κ.σ. κόκκινο πέστο

 

για το κόκκινο πέστο

225γρ. λιαστές τοµάτες

70ml ελαιόλαδο ή λάδι από το βαζάκι

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισµένο

1 σκελίδα σκόρδο

λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό

2 κ.σ. τριµµένη παρµεζάνα

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο µούλτι αναµειγνύουµε όλα τα υλικά για το κόκκινο πέστο.

Σε µεγάλο τηγάνι και µέτρια φωτιά σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο το κρεµµύδι για 4-5 λεπτά µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το κρασί και το µπούκοβο και αφήνουµε να πάρει µια βράση για 2 λεπτά.

Έπειτ,α προσθέτουµε στο τηγάνι τα µύδια και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά και µέχρι να ανοίξουν όλα τα µύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάµε).

Ρίχνουµε το πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουµε καλά.

Σερβίρουµε τα µύδια µε τη σάλτσα τους και µε ψηµένο ψωµί.