Σούπα Αρακά
Σούπα Αρακά
Υλικά
ΥΛΙΚΑ
· 700 γρ αρακά φρέσκο καθαρισμένο
· 1200 ml ζωμό λαχανικών
· 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
· αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· φρέσκα φύλλα βασιλικού
· 4 κσ τριμμένη παρμεζάνα
· 2 κσ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα και μέχρι η φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και ρίχνουμε τον το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί ζέστη ή ακόμα και δροσερή από το ψυγείο.