Χοιρινά σουβλάκια µε σάλτσα ροδιού
Χοιρινά σουβλάκια µε σάλτσα ροδιού
Υλικά
Υλικά (για 4 άτοµα)
για το κρέας
750γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
4 κ.σ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. µουστάρδα Dijon
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κόκκινο κρεµµύδι κοµµένο στα 4
χυµός από ένα λεµόνι
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
για τη σάλτσα ροδιού
τα σπόρια από 2-3 ρόδια
½ φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. ξύδι βαλσάµικο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα τριµµένη
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µπολ (ή σε σακούλα που κλείνει), ετοιµάζουµε τη µαρινάδα.
Αναµειγνύουµε το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη µουστάρδα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, το κρεµµύδι, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.
Τοποθετούµε το κρέας κοµµένο σε µεγάλους κύβους και ανακατεύουµε καλά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε ολη τη νύχτα στο ψυγείο να µαριναριστεί.
Βγάζουµε το µπολ από το ψυγείο και το αφήνουµε 30 λεπτά να έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου.
Σε κατσαρόλα ετοιµάζουµε τη σάλτσα ροδιού. Τοποθετούµε τους σπόρους από το ρόδι µαζί µε το νερό και σιγοβράζουµε για 20-30 λεπτά µέχρι οι σπόροι να σπάσουν και να απελευθερώσουν τους χυµούς τους. Aδειάζουµε σε ένα σουρωτήρι και πιέζουµε δυνατά ώστε να πάρουµε όσο πιο πολύ χυµό ροδιού γίνεται.
Βάζουµε το χυµό σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουµε µέχρι να µείνει ο µισός περίπου. Βγάζουµε από τη φωτιά και τοποθετούµε το βαλσάµικο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σε µεταλλικά σουβλάκια µοιράζουµε τους κύβους από το ψαρονέφρι και τα ψήνουµε σε ταψί καλυµµένο µε λαδόκολλα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C µε αέρα.
Μετά από 6-7 λεπτά αλείφουµε µε ένα πινέλο λίγη από τη σάλτσα ροδιού πάνω στα σουβλάκια. Συνεχίζουµε το ψήσιµο και κάθε 5 λεπτά αλείφουµε πάλι µε λίγη από τη σάλτσα το κρέας έως ότου το κρέας ψηθεί και ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Σερβίρουµε τα σουβλάκια µας µε αρωµατικό ρύζι µπασµάτι.