Σούπα µινεστρόνε
Σούπα µινεστρόνε
Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτοµα)
400γρ. φασόλια µέτρια (βρασµένα)
2 κ.σ. πελτές τοµάτας
1200ml ζωµός λαχανικών
70γρ. µακαρονάκι κοφτό
100γρ. kale ή άλλα χόρτα της αρεσκείας µας
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένη
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκοµµένο
1 καρότο ψιλοκοµµένο
1 κολοκυθάκι ψιλοκοµµένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
παρµεζάνα τριµµένη για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα και µέτρια φωτιά σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο το κρεµµύδι, το σέλερυ, το καρότο και το κολοκυθάκι για 10 λεπτά. Προσθέτουµε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και τη ρίγανη και σοτάρουµε για ένα λεπτό όλα µαζί.
Ρίχνουµε τον πελτέ στην κατσαρόλα.Αλατοπιπερώνουµε και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για ακόµη 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουµε τον ζωµό λαχανικών και τα ήδη βρασµένα φασόλια.
Σιγοβράζουµε τη σούπα µας για 10 λεπτά και προσθέτουµε τα χόρτα της επιλογής µας.
Συνεχίζουµε το βράσιµο για 10 λεπτά ακόµη.
Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή µε φρεσκοψηµένο ψωµί και µπόλικη τριµµένη παρµεζάνα.