Σαλάτα µε κόκκινο λάχανο
Σαλάτα µε κόκκινο λάχανο
Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτοµα)
650γρ. κόκκινο λάχανο λεπτοκοµµένο
3 µήλα λεπτοκοµµένα
250γρ. παντζάρι τριµµένο στον τρίφτη
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. µηλόξιδο
χυµός από ½ λεµόνι
50γρ. σπόροι ροδιού
100γρ. καρυδόψιχα χοντροκοµµένη
µαϊντανός ψιλοκοµµένος
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε µπολ ανακατεύουµε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυµό λεµονιού και αλατοπίπερο.
Προσθέτουµε στο µπολ το λάχανο, τα µήλα, το παντζάρι και τον µαϊντανό και ανακατεύουµε καλά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε 3-4 ώρες στο ψυγείο ώστε να αναµειχθούν καλά τα υλικά.
Όταν είναι να σερβίρουµε τη σαλάτα προσθέτουµε τους σπόρους του ροδιού και την καρυδόψιχα.