Σπαγγέτι με αγγινάρες και αντζούγιες
Σπαγγέτι με αγγινάρες και αντζούγιες
Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτοµα)
350γρ. σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο
6 φιλέτα αντζούγιας
10 καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. ψίχουλα ψωµιού
2 κλωνάρια µαϊντανό ψιλοκοµµένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
λεµόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε σουρωτήρι ξεπλένουµε τις αγκινάρες και µουλιάζουµε τα φιλέτα αντζούγιας σε κρύο νερό για 10 λεπτά ώστε να ξαρµυρίσουν.
Κόβουµε στα 4 τις καρδιές της αγκινάρας.
Ξεπλένουµε σε µικρό σουρωτήρι την κάπαρη.
Ψιλοκόβουµε τον µαϊντανό.
Σε µεγάλο τηγάνι σε µέτρια φωτιά ζεσταίνουµε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα χοντρά ψίχουλα του ψωµιού µέχρι να χρυσίσουν. Τα τοποθετούµε σε πιάτο µε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό ελαιόλαδο. Όταν κρυώσουν τα αλατοπιπερώνουµε και τα αναµειγνύουµε µε τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουµε µια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουµε την κάπαρη µέχρι να γίνει τραγανή. Την τοποθετούµε και αυτή σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Βράζουµε τα µακαρόνια σε αλατισµένο νερό al dente, σύµφωνα µε τις οδηγίες τους.
Προσθέτουµε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε µεγάλο τηγάνι και σε χαµηλή φωτιά σοτάρουµε τις αντζούγιες και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουµε στο τηγάνι και τις καρδιές αγκινάρας και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά ακόµα.
Με πιρούνα µεταφέρουµε τα βρασµένα σπαγγέτι στο τηγάνι και ρίχνουµε φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε αµέσως σε πιάτα.
Πασπαλίζουµε µε την τηγανητή κάπαρη και τα ψίχουλα του ψωµιού. Εάν θέλουµε µπορούµε να προσθέσουµε λίγο χυµό λεµονιού ή ξύσµα.