Πανακότα λεμόνι

Πανακότα λεμόνι

Πανακότα λεμόνι

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτοµα) 1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη 60ml νερό 500ml κρέµα γάλακτος 250ml γάλα 125ml ζάχαρη ξύσµα 2 λεµονιών για το σιρόπι λεµονιού 1 λεµόνι κοµµένο σε λεπτές φέτες 180ml νερό 100γρ. ζάχαρη 60ml χυµό λεµονιού

Εκτέλεση

Σε ένα µπολ ρίχνουµε το νερό µαζί µε τη ζελατίνη. Την αφήνουµε να φουσκώσει για 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσµα λεµονιού και τα ανακατεύουµε να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε στο µείγµα τη ζελατίνη και ανακατεύουµε πολύ καλά να ενωθούν τα 2 µείγµατα. Ξεβγάζουµε 8 ποτηράκια µε κρύο νερό και χωρίς να τα στεγνώσουµε µοιράζουµε σε αυτά την πανακότα. Τα αφήνουµε να κρυώσουν. Έπειτα τα σκεπάζουµε µε µεµβράνη και τα τοποθετούµε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σε κατσαρόλα προσθέτουµε τις φέτες του λεµονιού µαζί µε κρύο νερό και βράζουµε για 10 λεπτά. Σουρώνουµε. Σε µικρό κατσαρολάκι τοποθετούµε τα 180ml νερό µαζί µε τη ζάχαρη και το χυµό λεµονιού. Προσθέτουµε και τις φέτες από το λεµόνι και βράζουµε για 20 λεπτά. Ανακατεύουµε απαλά µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να έχουµε ένα ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουµε να κρυώσει. Σερβίρουµε τις πανακότες προσθέτοντας από πάνω λίγο από το σιρόπι.