Page 13 - Daily Life Άνοιξη 2024 | Market In
P. 13

Αρνί ρολό με πατάτες






                  1 ½ κιλό αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο έτοιμο             Για τις πατάτες
                     για ρολό                                           1 ½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
                  4 κ.σ. ελαιόλαδο                                      4 καρότα κομμένα στη μέση
                  2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν                               10 τοματίνια
                  1 ποτήρι λευκό κρασί                                  ½ ποτήρι ζεστό νερό
                  5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες                      χυμό 2 λεμονιών
                  1 κ.γ. μπούκοβο                                       2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
                  φρέσκο δενδρολίβανο                                   1 κ.σ. ρίγανη ξερή
                  φρέσκο θυμάρι                                         1 κ.σ. θυμάρι ξερό
                  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι                       50ml λευκό κρασί
                                                                        100ml ελαιόλαδο
                                                                        αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

                  Αφήνουμε το κρέας ανοιγμένο στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
                  Σε μπολ αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το μπούκοβο, το δενδρολίβανο,
                  το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
                  Αλείφουμε με το μισό μείγμα την εσωτερική πλευρά του κρέατος και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό είτε με
                  σπάγκο μαγειρικής είτε με δίχτυ. Περιχύνουμε με το κρασί και έπειτα το αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα
                  των μυρωδικών. Το τοποθετούμε σε ταψί και ετοιμάζουμε τις πατάτες.
                  Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα τοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
                  Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί στο ταψί γύρω από το ρολό. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με διπλή
                  λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
                  Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις, τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλή σχάρα του
                  φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ταψί και ελέγχουμε τα υγρά.
                  Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά με το
                  ταψί ξεσκέπαστο, ώστε να πάρουν χρώμα τα υλικά μας. Στα 20 λεπτά γυρίζουμε το ρολό από την άλλη  >
                  πλευρά ώστε να ροδίσει και από τις 2 μεριές.
                  Όταν το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
                  Αφαιρούμε τον σπάγκο από το κρέας, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατάτες και τζατζίκι.



                                                                                                                            13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18