Page 10 - Daily Life Φθινόπωρο 2024 | Market In
P. 10
ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά (για 4 άτομα) Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε
400γρ. μοσχαρίσιο κιμά και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας νερό, 1
1 κρεμμύδι τριμμένο κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να
100γρ. ρύζι καρολίνα αφρατέψει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και
1 αυγό τα αλευρώνουμε.
1 κ.σ. ξερό δυόσμο Σε πλασωτέ κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει,
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό προσθέτουμε, την πατάτα, το καρότο, τα γιουβαρλάκια, 2 κουταλιές
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη
φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
για την σούπα
1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη Με ραβδομπλέντερ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρίσει καλά και
1 καρότο ψιλοκομμένο σιγά σιγά προσθέτουμε και το λεμόνι. Παίρνουμε μια κουτάλα της
2 κ.σ. ελαιόλαδο σούπας ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτουμε και αυτή
σιγά σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
για το αυγολέμονο Επιστρέφουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και την ανακινούμε
1 λεμόνι στυμμένο ετσι ώστε το ζουμί να πάει παντού.
1 μεγάλο αυγό Σερβίρουμε τη σούπα γιουβαρλάκια με φρέσκο ψωμί.
10