Page 12 - Daily Life Φθινόπωρο 2024 | Market In
P. 12
ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Σφολιάτα
με κοτόπουλο
και μανιτάρια
Υλικά (για 4-6 άτομα)
8 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
8 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
250γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. αλεύρι
400ml ζωμό κοτόπουλο
200ml γάλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ. έτοιμο φύλλο σφολιάτας φρέσκο
ή κατεψυγμένο
1 αυγό χτυπημένο
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το
κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και
όταν ροδίσει το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον ψιλοκομμένο
και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά περίπου μέχρι
να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,
τα μανιτάρια, τα κλαδιά από το θυμάρι και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν
τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι
στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε για ένα λεπτό
ακόμη. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και
προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα.
Βράζουμε το μείγμα μας για 30 λεπτά και έπειτα
το μεταφέρουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος
διαστάσεων 20χ30 εκατοστά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C με αέρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 0.5
εκατοστά. Σκεπάζουμε το πάνω μέρος του σκεύους
με τη ζύμη αφού έχουμε βρέξει το χείλος του με
λίγο νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη επάνω.
Αλείφουμε τη ζύμη με το χτυπημένο αυγό και
ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η
σφολιάτα. >
Κόβουμε σε τετράγωνα κόμματα τη σφολιάτα
και σερβίρουμε.
12