Page 17 - Daily Life Φθινόπωρο 2024 | Market In
P. 17

Ραβιόλι με γέμιση κολοκύθας






                 Υλικά (για 4 άτομα)           Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε μια
                 για τα ζυμαρικά               τρύπα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το αυγό, τους κρόκους και
                 125γρ. αλεύρι                 το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με το φτερό σε σιγανή ταχύτητα. Ψεκάζουμε
                 1 μεγάλο αυγό                 κάθε τόσο με λίγο νεράκι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα
                    (σε θερμοκρασία            ωραίο μαλακό ζυμαράκι. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και συνεχίζουμε
                    δωματίου)                  το ζύμωμα με τα χέρια μας για μερικά λεπτά ακόμα προσθέτοντας λίγο
                 2 κρόκους αυγού               αλεύρι εάν αυτό χρειάζεται.
                    (σε θερμοκρασία            Φτιάχνουμε μια μπάλα με το ζυμάρι μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και
                    δωματίου)                  την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
                 1 κ.γ. αλάτι                  Τοποθετούμε το ζυμάρι ανάμεσα από 2 κομμάτια λαδόκολλα και ανοίγουμε
                 1 κ.γ. ελαιόλαδο              σε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Εάν έχουμε το ειδικό μηχάνημα για τα ζυμαρικά το
                                               περνάμε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να έχουμε ένα σχεδόν διάφανο φύλλο.
                 για τη γέμιση                 Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες περίπου 6 εκατοστών.
                 125γρ. τυρί ρικότα            Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη ρικότα, τη
                 50γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
                 30γρ. παρμεζάνα τριμμένη      μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τον πουρέ κολοκύθας, το σκόρδο και το
                 250γρ. πουρέ κολοκύθας        μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε.
                 1 σκελίδα σκόρδο              Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το
                    πολτοποιημένη              σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το
                 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο          θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
                 αλάτι και φρεσκοτριμμένο      Με ένα μπουκαλάκι σπρέι γεμισμένο με νερό, ψεκάζουμε τις λωρίδες
                    πιπέρι                     ζύμης. Τοποθετούμε 2 κ.γ. από τη γέμιση ανά διαστήματα αφήνοντας ένα
                                               κενό 2.5 εκατοστών μεταξύ τους και σκεπάζουμε με μια δεύτερη λωρίδα
                 για τη σάλτσα με βούτυρο ζύμης. Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε  ανάμεσα στα κενά έτσι ώστε να
                 7 γρ. βούτυρο                 θωρακίσουμε τη γέμιση ανάμεσα από τη ζύμη. Κόβουμε τα ραβιόλια με
                 1 σκελίδα σκόρδο              ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο για τις ζύμες. Επαναλαμβάνουμε με
                    πολτοποιημένη              τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης και τη γέμιση.
                 αλάτι και φρεσκοτριμμένο      Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και σε χαμηλή
                    πιπέρι                     φωτιά βράζουμε για 3-4 λεπτά τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε και τα
                 φύλλα από φρέσκο θυμάρι       τοποθετούμε σε πιάτα.
                                               Περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου και με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
                                               Σερβίρουμε αμέσως.











                                                                                                               >















                                                                                                                        17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22