Page 21 - Daily Liife Άνοιξη 2025 | Market In
P. 21

Ρεβίθια

                                                                        με σπανάκι






                                                                         Υλικά (για 4 άτομα)
                                                                         400γρ. ρεβίθια βρασμένα
                                                                         100γρ. φρέσκο σπανάκι
                                                                         2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
                                                                         10 τοματίνια κομμένα στη μέση
                                                                         1 κονσέρβα τόνου σε νερό (προαιρετικό)
                                                                         1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
                                                                         1 κγ κύμινο
                                                                         2 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                         αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                                                                         για τη σως
                                                                         3 κ.σ. ελαιόλαδο
                                                                         1 κ.γ. μηλόξιδο
                                                                         1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
                                                                         2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
                                                                         αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


                                                                         Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα ρεβίθια και τα
                                                                         ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας
                                                                         συνεχώς, ώστε να στεγνώσουν.
                                                                         Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα,
                                                                         το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε
                                                                         καλά για 2 λεπτά ακόμη.
                                                                         Σε βαζάκι χτυπάμε τα υλικά για τη σως.
                                                                         Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα
                                                                         κρεμμύδια, τα τοματίνια, τον τόνο, εάν θα τον
                                                                         χρησιμοποιήσουμε, και αλατοπιπερώνουμε
                                                                         ελαφρά.
                                                                         Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε όλα τα
                                                                         υλικά μαζί και σερβίρουμε.
                                                                         Η σαλάτα τρώγεται ζέστη ή και κρύα προσθέτοντας
                                                                         από πάνω λίγη από τη σως.







                                                                                                                    >















                                                                                                                            21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26