Page 21 - Daily Life Φθινόπωρο 2024 | Market In
P. 21

Cheesecake με γεύση καφέ






                 Υλικά (για 8-10 ποτηράκια)      Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
                 για τη βάση                     Προσθέτουμε το βούτυρο, τον στιγμιαίο καφέ και ελάχιστο αλάτι.
                 30 μπισκότα digestive           Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά το μοιράζουμε σε 8-10
                 5 κ.σ. βούτυρο μαλακό           ποτηράκια.
                 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ           Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
                 ελάχιστο αλάτι                  Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τον στιγμιαίο
                                                 καφέ, έτσι ώστε να διαλυθεί ο καφές και να πήξει και η κρέμα
                 για την κρέμα cheesecake        γάλακτος.
                 500γρ. τυρί κρέμα               Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ (το τυρί κρέμα, την
                 110γρ. ζάχαρη άχνη
                 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό       ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι) και τα χτυπάμε
                 2 κ.γ. βανίλια                  μέχρι να ομογενοποιηθούν.
                 1/4 κ.γ. αλάτι                  Μοιράζουμε και αυτό το μείγμα στα ποτηράκια μας και τα
                 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ           τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.
                 250ml κρέμα γάλακτος            Φτιάχνουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ χειρός τον καφέ,
                                                 τη ζάχαρη και το ζεστό νερό μέχρι να ασπρίσουν. Σε άλλο μπολ
                 για την επικάλυψη               χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και
                 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ           να κάνουν κορφούλες. Ενώνουμε τα 2 μείγματα σε ένα και το
                 3 κ.σ. ζάχαρη                   προσθέτουμε στα ποτήρια μας.
                 3 κ.σ. ζεστό νερό               Τα αφήνουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
                 60ml κρέμα γάλακτος
                 50γρ. ζάχαρη
                 1/2 κ.γ. βανίλια











































                                                                                                                        21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26