Page 22 - Daily Liife Άνοιξη 2025 | Market In
P. 22

Η ΑΝΟΙΞΗ... ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ!






                                                                      Πανακότα


                                                                      λεμόνι





                                                                        Υλικά (για 8 άτομα)
                                                                        για την πανακότα
                                                                        1 κ.σ.  ζελατίνη σκόνη
                                                                        60ml νερό
                                                                        500ml κρέμα γάλακτος
                                                                        250ml γάλα
                                                                        125ml ζάχαρη
                                                                        ξύσμα 2 λεμονιών
                                                                        για το σιρόπι λεμονιού
                                                                        1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
                                                                        180ml νερό
                                                                        100γρ. ζάχαρη
                                                                        60ml χυμό λεμονιού

                                                                        Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με τη ζελατίνη.
                                                                        Την αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά.
                                                                        Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα
                                                                        γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού
                                                                        και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
                                                                        Προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και
                                                                        ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα 2
                                                                        μείγματα.
                                                                        Ξεβγάζουμε 8 ποτηράκια με κρύο νερό και χωρίς
                                                                        να τα στεγνώσουμε μοιράζουμε σε αυτά την
                                                                        πανακότα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
                                                                        Έπειτα τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα
                                                                        τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
                                                                        Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού
                                                                        μαζί με κρύο νερό και  βράζουμε για 10 λεπτά.
                                                                        Σουρώνουμε.
                                                                        Σε μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τα 180ml
                                                                        νερό μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
                                                                        Προσθέτουμε και τις φέτες από το λεμόνι και
                                                                        βράζουμε για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά
                                                                        με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ
                                                                        σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
                                                                        Σερβίρουμε τις πανακότες προσθέτοντας από πάνω
                                                                        λίγο από το σιρόπι.
















              22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27